Studentencomplex ‘Campus Vlissingen’ is zowel een verbouwproject als een nieuwbouwproject bestaande uit 258 studentenkamers die voorzien zijn van alle comfort. Elke studio beschikt over een eigen badkamer (met douche, wastafel, toilet) en keuken (kookplaat, dampkap, koelkast met vriesvak). Daarbovenop heeft elke studio een eigen huisnummer, waardoor er huurtoeslag aangevraagd kan worden.
De huurprijs is inclusief alle kosten: elektra, gas, water, internet, groenonderhoud, verwarming, conciërge, … exclusief gemeentebelastingen.
De campus is centraal doch zeer rustig gelegen. De wijk heeft goede verbindingen naar de Vlissingse uitvalswegen en is ook op vlak van openbaar vervoer uitstekend bediend. Het project ligt op fietsafstand van het stadscentrum, Scalda en HZ University of Applied Sciences, een hogeschool in Nederland voor voltijd en deeltijd HBO-opleidingen en praktijkgericht onderzoek.
Er is de mogelijkheid tot aankoop of huren van meubels (sofa, bureaustoel en bureau). Daarnaast is er ook een ruime fietsenkelder en bovengrondse autoparking aanwezig.
– incl. kosten van elektra, gas, water, internet, groenonderhoud, verwarming, conciërge, …
– excl. kosten gemeentebelastingen
Er kan huurtoeslag aangevraagd worden. Je kan een proefberekening maken op deze website. De kosten bedragen 18% van de all-in huurprijs.
Huur of koop jouw meubels bij ons: sofa, bureau, bureaustoel, bed met matras en kast.
Wonen is belangrijk voor een goed bestaan. Daarom verdient iedereen in Nederland een eerlijke kans op een woning. In de praktijk blijkt dat sommige mensen minder kans maken op een woon- of verblijfsruimte. Afkomst, seksuele gerichtheid of godsdienst spelen soms een rol bij de keuze voor een huurder of koper. Dat kan discriminatie zijn. Discrimineren mag niet volgens de Algemene wet gelijke behandeling (Awgb), de Wet gelijke behandeling op grond van handicap of chronische ziekte (Wgbh/cz), het Wetboek van Strafrecht en de Wet goed verhuurderschap (Wgv).
De Wgv is op 1 juli 2023 in werking getreden. Hierin staat hoe verhuurders en verhuur bemiddelaars discriminatie bij woningverhuur voorkomen. Vanaf 1 januari 2024 hebben alle gemeenten een meldpunt waar huurders en woningzoekenden terecht kunnen met meldingen over ongewenst verhuurgedrag, waaronder discriminatie.
Als het gaat om het kiezen van een huurder of koper voor een huis, mogen mensen geen nadeel hebben vanwege bijvoorbeeld hun afkomst, religie, gezondheid of seksuele gerichtheid. Dat zijn niet-relevante persoonskenmerken. In Nederland zijn er twee wetten waarin staat welke kenmerken dat zijn: de Awgb en de Wgbh/cz.
Discriminatie herkennen In het groene blokje staat wat een verhuurder of verhuurbemiddelaar mag vragen aan een kandidaat huurder of -koper. En in het oranje blokje staat wat zij níet mogen vragen. Deze gegevens mogen dus ook niet meewegen bij de keuze voor een huurder of koper.
Discriminatie is het maken van onderscheid tussen mensen op basis van kenmerken die er niet toe doen. Er zijn twee vormen van onderscheid te maken: direct en indirect. De gelijke behandelingswetten geven regels over directe en indirecte vormen van onderscheid.
Komt iemand niet in aanmerking voor een woning om een reden die te maken heeft met bijvoorbeeld godsdienst, huidskleur, afkomst, geslacht, nationaliteit, of seksuele gerichtheid? Dit is direct onderscheid. Dit is verboden, tenzij de wet een uitzondering maakt.
Lijkt iets een neutrale manier van toewijzen van een huis of het opzeggen van de huur? Maar betekent dit toch oneerlijke of ongelijke behandeling van mensen met bepaalde persoonskenmerken? Dan is dat indirect onderscheid, en dat mag óók niet.
Soms is er wel een goede reden om indirect onderscheid te maken tussen mensen. Dan is een uitzondering op het verbod op indirect onderscheid mogelijk.
Een uitzondering moet je goed kunnen uitleggen en noemen we: ‘objectieve rechtvaardiging’. Drie vragen spelen een rol. Als ze alle drie met ‘ja’ worden beantwoord, is een uitzondering mogelijk.
Voorbeeld: Mag een verhuurder eengezinswoningen met minimaal twee slaapkamers bij voorkeur aan gezinnen verhuren?
Het antwoord is ‘ja’. Deze vraag werd gesteld aan het College voor de Rechten van de Mens, omdat er sprake zou zijn van indirecte discriminatie. Kandidaat-huurders die geen kinderen hebben, komen bij toewijzing aan gezinnen niet in aanmerking. Dat zijn voor namelijk mensen die ongehuwd zijn of geen geregistreerd partnerschap hebben. Er zou dus sprake kunnen zijn van indirect onderscheid op basis van burgerlijke staat. Daarop mag je geen onderscheid maken. In dit geval mag het wel. De verhuurder kan zijn voorkeur onderbouwen: gezinnen hebben meer kamers nodig (er is een objectieve rechtvaardiging).
In de Awgb staat dat het verboden is om onderscheid te maken op grond van:
In de Wgbh/cz staat dat het verboden is om onderscheid te maken vanwege een handicap of chronische ziekte van een (kandidaat) huurder of koper. Op basis van het Wetboek van Strafrecht is discriminatie verboden en bovendien strafbaar.
Ook in de Wvg staat dat een verhuurder of verhuurbemiddelaar niet mag discrimineren. De gemeente kan op grond van de Wvg bijvoorbeeld een boete opleggen.
Discrimineren mag niet. Dat betekent:
Uitzonderingen:
Er mag nooit onderscheid worden gemaakt op basis van huidskleur of herkomst; dat mag dus nooit een reden zijn om iemand geen woonruimte aan te bieden.
In de Wgv, die sinds 1 juli 2023 geldt, staat hoe verhuurders en verhuurbemiddelaars woondiscriminatie voorkomen. Dit geldt voor alle verhuurders en verhuurbemiddelaars die hun woningen openbaar aanbieden, bijvoorbeeld via hun eigen website, op Funda of Pararius.
Bij de selectie van kandidaat-huurders en de toewijzing van een huurwoning geldt het volgende:
Per 1 januari 2024 geldt dat verhuurders en verhuurbemiddelaars:
Wat kunt u doen als u denkt dat er sprake is van discriminatie?
Waar kunnen verhuurders en verhuurbemiddelaars terecht met vragen over woondiscriminatie?
Versie januari 2024 Deze brochure is een samenvatting van regels die op grond van verschillende wetten gelden tegen woondiscriminatie. Aan deze samenvatting kunnen geen rechten worden ontleend.
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening
Postbus 20011 | 2500 EA | Den Haag www.volkshuisvestingnederland.nl
Meld discriminatie op www.discriminatie.nl
De verplichte Werkwijze ter voorkoming van woondiscriminatie dient de volgende kernelementen te bevatten:
Op welke wijze kunnen woningzoekenden reageren?
De woningen worden via onze website openbaar aangeboden. De reacties die binnenkomen, worden in behandeling genomen op volgorde van binnenkomst.
De meest bij de aangeboden woonruimte passende woningzoekende wordt getoetst op volgende selectiecriteria:
Volgende objectieve en relevante informatie wordt of kan worden gevraagd:
De motivering van de uiteindelijke selectie van de meest (bij de woonruimte) passende kandidaat zal door Verhuurder aan de afgewezen kandidaat-woningzoekenden worden bekendgemaakt via email of op een andere door Verhuurder vóóraf bekendgemaakte wijze
Verhuurder zal kandidaten nimmer vragen om niet relevante informatie zoals etnische of culturele achtergrond, religieuze identiteit, politieke gezindheid, fysieke gezondheid [tenzij dit van belang is vanwege de (on)toegankelijkheid van de aangeboden woonruimte], mentale gezondheid, seksuele geaardheid;
Interesse in een studentenkamer op Campus Vlissingen? Neem vrijblijvend contact met ons op en zie hoe wij u kunnen helpen.
Compare listings
Vergelijken